Sara Granér

Denna bruden gör så sinnessjukt bra och roliga serierutor att jag känner mig helt tvungen att lägga ut en här. (Hoppas ingen blir arg)


Åh! <3

Ute i skogen - rädd för älgar.

Köpte en fototidning för 79 (!!!) kr på vägen hem idag och blev fantastiskt inspirerad, och det underbara ljuset fick mig att mer eller mindre springa hem, hämta kameran (Tack gode gud att jag laddat batteriet inatt!) och kämpa mig över den snåriga kullen bakom huset för att ta mig till den öppna ängen där bakom, där solnedgången är som finast. Påvägen dit hade jag ingen tanke på att det skulle kunna finnas vilt i skogen, reflekterade inte heller så mycket över alla gevärsskott jag hörde, men när solen gått ner och jag skulle hem tyckte jag att det knakade lite jobbigt mycket bland granarna.. Så där stod jag, vid skogskanten, för rädd för att gå in i skogen igen, och väntade mig mer eller mindre att se en frustande tolvtaggare kliva ut och stirra mordiskt på mig. Så blev det ju inte förstås, jag väntade där i typ 10 minuter och när jag inte hört några ljud från annat än fåglar på ett tag gick jag tillbaka och kände mig lite fånig som stått där med hjärtklappning och agerat kvällsmat för myggen.

I alla fall.. Här får ni - Kvällens fångst!

































Min kappa och jag

oooh vad jag älskar den för den är så sinnessjukt fin och underbar och perfekt och alldeles för tunn för att ha på vintern men det skiter jag i för en fin kappa slår urinvägsinfektion och förkylning alla gånger!


Experiment.

Blev inspirerad. Detta är resultatet. Måste öva mer, kul teknik!

I väntan på flum-föreläsning

Har lite tappat gnistan känner jag. Övar och tränar och vill bli bättre! Jag vill kunna sdkriva fängslande och intressant så därför skriver jag nu flummigt och tråkigt.
Dagens föreläsning: Livet i en serieruta.
Itressant? I'll let you know. Kanske somnar jag, kanske inte. Har fortfarande inte läst nån kurslitteratur, jag bara låtsas. Hoppas ingen avslöjar mig.
Vore förövrigt rätt sweet att bo i göteborg, om det inte vore för att man tydligen blir mördad varannan vecka. Bli lite sådär hippt världsvan och fasionable. Kunna alla obskyra  caféer och second hand-butiker och känna pojkar i basker på spårvagnen. Fast uppenbarligen blir man mördad. Tror jag skippar det. Ingen mördar studenter i gamla goa KBA.

Imorgon efter skolan ska jag till droppen på nordstan och kolla upp om jag får lämna blod. Hoppashoppashoppas! Lite rädd för nålen men, vafan, man är väl man! Eller hur?

Har även fått reda på att vårat jullov är typ 1 månad långt. Resa? Yes please.. Indien? Brasilien? Paris? Moskva? Villvillvill men vill ändå inte alls. Vill att alla jag tycker om ska följa med! Vill inte att folk ska flytta, plugga långt långt bort, ha stora planer. Jag stannade, då kan väl ni också göra det? Lämna mig inte!

Drömmer om en väska. En läderväska, en sån, typ.

Ge mig den, NU!

superhjälte

Nåt sånt blir det!

Skola o stress o transkribering

Jag tappar hår, tappar koncentrationen och blir rastlös och shoppar upp mina pengar och äter massor och sovermassor och läser inte min kurslitteratur. Vad heer det när man har en massa stress inom sig och vet att det är 20 miljarder saker man borde göra men kan inte få sig att göra nåt annat än att läsa Harry Potter? Jag har det. Jag vill bli av med det men jag vet inte hur man gör för jag gillar ju att ta det lugnt. Man får väl helt enkelt vänja sig vid att det inte går längre. Gymnasiet var verkligen oförskämt lätt jämfört med detta. Vad fan klagade jag över? vi fick på sin höjd läsa 70 sidor till et prov, här har varje uppgift typ 5 rejäla böcker, plus anteckningarna från tio föreläsningar.. Svårtsvårtsvårt.

*)Transkribering betyder förövrigt att överföra tal till text, och det håller jag på med typ hela tiden. Fatta hur lång tid det tar! Sinnessjukt.

Tid

Det blir inte mycket sådan över när man går i skolan och spelar teater och har pojkvän och så.. Fast egentligen, är tid någonsin "över", man använder den ju altid till något. Tiden som är över när jag inte går i skolan ägnas åt plugg, tiden som blir över när jag inte pluggar ägnas åt teater, tiden som blir över då spenderas med vänner och resten av tiden sitter jag med Harry Potter eller Sex and the city eller facebook. Nää, konstigt uttryck det där.

På lördag blir det fest - rysslandstema. Svårt som attan, man vill ju hålla asig på temat, vara lite orginell och lite rolig men ändå se lite fin ut. Hittade en klänning som farmor eller mormor haft, vad tycks, ser den rysk ut? Hjälp!

Sen blir det ju superhjältefest hos mig nästa fredag och om jag inte redan nämnt det så kan jag meddela att jag har världens bästa dräkt! eftersom Blogg.se kukar ur lite får ni ett smakprov imorrn.

Göteborg

Gick runt och fotograferade i stan hromdan innan skolan, men pga brist på inspiration blev det bara en bild jag faktiskt gillade. Har nu pillat massvis i photoshop och tagit fram 4 versioner, egentligen bara olika färgsättningar men ni fattar.
Originalfärger:

Sepia

Svartvit

Candytown

Sorg

Jag arbetade i vallokalen i mitt valdistrikt, satt och delade ut och tog emot röstkuvert från 8:00-20:00 och sedan räknade vi allihop. Först räknade vi alla riksdagsröstkuvert, sedan öppnade vi dem (ca 1100 st...) och till  sist sorterade vi dem i högar för varje parti. Centern - moderaterna - miljöpartiet - moderaterna - socialdemokraterna - sverigedemoktaterna - sverigedemokraterna - sverigedemokraterna - sverigedemokraterna---- För varje valsedel sjönk hjärtat en smula i bröstet och mitt hopp för mänskligheten minskade med ungefär 7 % under de timmarna vi satt och räknade. Mitt valdistrikt består av tre små byar i västra sverige, alla är inte de skarpaste kivarna i lådan men jag tycker att det är en i grunden god och hjälpsam alla-känner-alla-miljö här. Tydligen inte. Tydligen känner vi alla någon som röstade fel, som röstade osolidariskt och som röstade hjärtlöst. Jag är ledsen, på riktigt. Det handlar inte om rött eller blått eller pengar eller makt.

Det handlar om förståelse för att alla inte är stöpta ur samma form, och inte heller kan pressas ner i den.
Det handlar om kärlek till sina medmänniskor, oavsett härkomst, religion och hudfärg.
Det handlar om min lilla kusin, som idag sa till min faster: "Mamma, jag kom att tänka på en sak: vi kanske bara kommer att vara 17 i klassen sen, om det partiet som vill att alla som inte är svenska ska åka här ifrån från bestämma".

Jag blir så ledsen. Så ledsen till och med att ni inte får några bilder idag. Även om jag fotograferat massvis. Kanske imorgon.

Höst

Trött, kall, förslappad och förkyld. Såhär kan man ju inte ha det! Glömde förövrigt äta lunch/middag igår. Ooops. Istället åt jag 4 bullar och några räkor. Näringsrikt och bra. Idag ska jag fotografera!

Dag 3

Har varit ledig idag, skulle ha läst lite till kommande föreläsningar men som vanligt fastnade jag framför datorn. Fick bakat lite bullar till imorrn dock, så jag hoppas att mina vänner blir glada! Har haft väldigt svårt att hitta roliga motiv att fotografera det senaste, och jag vill inte lägga ut bilder på vänner här utan deras medgivande, så det bli mest på mig själv och miljöer.. Och hur kul är det? Nä, jag får verkligen ta mig i kragen snart! Ska nog ta med kameran till göteborg imorrn i alla fall, och fota lite på skolan osv.






Dag 2

En lång dag i skolan idag. Jag går första året på kulturprogrammet på Göteborgs Universitet, och eftersom det är första gången jag studerar på universitet så känns det som att det är mycket jag inte har koll på.

Och några gamla bilder på det.





diverse












Ok, jag försöker igen.

Hej. Linnea heter jag. Har bloggat förut, det gick dåligt. Detta skall gå bra. Lite mer seriöst, lite mindre dösnack, lite fler bilder. Var förut på blogger.com - usch och fy, fult och irriterande. Detta blir nog bra, till slut. Säg till om det är nån text som är rosa/lila/grön som jag missat i mitt html-pillande. Det skall vara svart och vitt.

Förövrigt fotograferar jag med en Pentax K20Dmed diverse halvkassa objektiv. Jobbar på att skaffa mig lite ordentliga objektiv, så om du säljer billigt: sälj till mig!

Ok, here we go. Wish me luck!


RSS 2.0